Om oss

Kennel Dalnews ble etablert i mai 2004 og vårt første kull med valper ble født i mars 2005. Vi fikk vår første Dalmatiner sommeren 2002, tispen Solbo's Chiba eller Tara som vi kalte henne til daglig. Tara hentet vi hos Kennel Solbo's i Sverige. Vi ble så betatt av rasen at vi i 2004 hentet Tini, Nuch Dalmo's Evita hos Kennel Dalmo i Norge. Tara og Tini er kennelens stamtisper og det er fra disse to jentene våre linjer er bygget opp på.

 

Vi ble etter hvert veldig aktive innenfor dalmatinermiljøet og interessen for avl og oppdrett vokste frem. I 2004 ble jeg valgt inn i styret til Norsk Dalmatiner Klubb og satt som styremedlem/sekretær i en periode på over 10 år. Senere gikk jeg også inn i avlsrådet. Ved siden av styre- og avlsrådsarbeid har jeg deltatt på diverse kurs og seminarer og har bl.a. deltatt på Norsk Kennel Klubb's Kynologikurs og avlsrådskurs.

 

Dalmatineren er en aktiv, glad og smart familiehund, som gjerne kan brukes til å trekke på ski eller pulk. Den egner seg godt til kløv, spor, lydighet, agility og til masse kos, men den trenger eiere som engasjerer seg og setter grenser. Da får du verdens beste venn.

 

Vi oppdretter dalmatinere i hjemmemiljø med ca. ett kull i året. Med hjemmemiljø mener vi at vi har våre valpekull i stuen slik at de er i nærheten av oss hele tiden og blir fort vant til et hjems mange lyder. Vi har ofte besøk i valpeperioden slik at de små blir vant til å møte mange forskjellige mennesker. Vi ønsker at våre valper skal være sosiale og tillitsfulle når de kommer til sine nye hjem og legger derfor mye arbeid i å prege og sosialisere valpene fra de er små.

 

For oss kommer gemytt og helse først når det gjelder valg av foreldre til et Dalnewskull og vi er opptatt av å følge Norsk Kennel Klubb's etiske retningslinjer for avl og oppdrett og Norsk Dalmatiner Klubb's krav til avlshunder. Våre valpekull blir formidlet gjennom Norsk Dalmatiner Klubbens  valpeformidling.

 

Alle våre valper leveres registrert i Norsk Kennel Klubb med stamtavle, de er ID-merket med chip, vaksinerte med EU-pass, markkurbehandlet og de får med seg hver sin helseattest fra vår faste veterinær. Vi har også laget et informasjonshefte som våre valpekjøpere får med seg.


Kennel Dalnews holder til i Ås kommune, og har frem til i dag oppdrettet 11 valpekull.


Kontakt: Erika Sparre Holm - Mob. 95 87 28 27 - Epost: erika@kenneldalnews.com